Avspärrningsband för företag & privatpersoner

Avspärrningsband används för att tydligt och visuellt avgränsa olika ytor samt upprätthålla allmän ordning och säkerhet vid t.ex. olika event. Det används även som markering vid fara eller incidenter, av polisen, räddningstjänsten, på byggarbetsplatser eller vid tävlingar. Banden finns i olika färgkombinationer, vilka har olika betydelse.

Vi kan trycka avspärrningsband med er logotyp, helt enligt era önskemål. Vi är proffs på avspärrningsband och hos oss hittar du allt du behöver, oavsett om det gäller privata evenemang, förenings- eller företagsevent. När du beställer avspärrningsband hos oss kan du vara trygg med att vi även har den mångåriga kunskap och erfarenhet som behövs för att du alltid ska få rätt avspärrningsband för dina behov.

Läs mer om avspärrningsband

Tydliga och färgstarka märkband för olika ändamål

Hos oss finner du alltid den typ av märkband du behöver. Förutom vanliga märkband, som finns i standardfärgkombinationerna Gul/Svart (för varning), Röd/Vit (för avspärrning) och Gul/Röd (för avgränsning) så erbjuder vi även med ditt eget tryck. Alla våra märkband är tillverkade i miljövänlig, återvinningsbar polyeten (PE).

 

Märkband för avspärrning, inhägnad och markering

Avspärrningsband har många olika användningsområden. De mångsidiga plastbanden används bland annat av polis och räddningstjänst för att spärra av brotts- och olycksplatser, för att avgränsa områden på till exempel byggarbetsplatser och vägarbeten men dem är också användbara på alla typer av event, evenemang och tävlingar, där det man behöver kontrollera hur besökarna rör sig inom området samt spärra av dem från vissa platser. För CLP-markering se våra farosymboler.

 

Avspärrning för vägarbete

Att använda märkband i plast vid vägarbeten är både smidigt, visuellt och tydligt. Dessutom är det lättarbetat; banden är enkla att fästa vid lätta stolpar som kan flyttas runt efter hand. Man slipper bära tung utrustning och kan snabbt förändra avspärrningsområdet så att en säker arbetsmiljö upprätthålls.

 

Märkband för privata ändamål

Fler och fler privata aktörer inser fördelarna med att använda märkband. För evenemang, event och tävlingar gör banden inte bara nytta som vägvisare och avspärrning, de kan även hjälpa till att sprida avsändarens budskap om man väljer band med eget tryck. Många privata entreprenörer väljer också i större utsträckning att använda märkband vid sina byggprojekt, gärna med eget tryck så att det tydligt syns vem som är ansvarig.

 

Avspärrning för räddningstjänst

I Sverige använder räddningstjänsten avspärrningsband med Gul/Röd färg och texten Avspärrat tryckt på. Dessa särskilda band ger räddningsledaren rätt att spärra av mot allmänheten, med stöd av 6 kap. 2§ i lagen om skydd mot olyckor. Denna typ av avspärrning gör det möjligt att lagföra den som eventuellt överträder avspärrningen.

 

Varningsband som kan göra skillnad

Det finns många fördelar med att använda varningsband, i en mängd olika situationer. På event-, evenemangs- och tävlingsplatser kan användningen av varningsband utgöra skillnaden mellan trängsel och kaos eller välordnat och trevligt. På byggarbetsplatser och vid vägarbeten är fördelarna inte bara att hålla allmänheten borta från potentiella faror, entreprenören kan på samma gång nå ut med sin logotyp och sitt budskap. När det gäller polis och räddningstjänst är varningsband avgörande för att myndigheterna ska kunna utföra sitt arbete på ett säkert sätt – och för att nyfikna ska kunna hållas borta, med stöd i lagen.

 

Visa vem som bestämmer med våra avspärrningsband med tryck

Avspärrningsband är en ypperlig budskapsbärare. På varje rulle får du över 250 meters exponering av ditt varumärke och ditt budskap. Att ha sin logotyp på till exempel en hel byggarbetsplats skapar inte bara förtroende för att aktören är säkerhetsmedveten och seriös, det ger också en professionell och snygg inramning. Att ha sin logotyp och sitt budskap på avspärrningsband är en både kostnadseffektiv och visuellt tydlig lösning, oavsett om det gäller en förening som arrangerar tävlingar, ett företag som sysslar med event eller om det gäller större evenemang med många besökare. Utnyttja tryckytan på 75 mm x 250 meter optimalt och bygg ditt varumärke samtidigt som du organiserar och spärrar av.

 

Pålitligt avspärrningsband för polisändamål

Blå/Vita märkband med texten POLIS AVSPÄRRAT eller liknande har länge använts av svenska polisen. Avspärrningsband är ett självklart förstahandsval för svensk polis, då det är lättarbetat, tydligt och går snabbt att sätta upp och ta ned. Med stöd av Rättegångsbalken 27 kap 15§ resp. Polislagen 24§ kan polisman spärra av dels områden, fordon, fastigheter el. dyl. vid brottsutredningar och dels spärra av för upprätthållande av allmän ordning och säkerhet. Att våra avspärrningsband är hållbara, både prestanda- och miljömässigt är också egenskaper som gör dem till förstahandsval vid större beställningar. Vi på Nordisk Rörmärkning AB kan detta med avspärrningsband och vår erfarenhet och kompetens gör oss – sedan länge – till en stolt och pålitlig leverantör.

 

Märkband av återvinningsbar polyeten

Våra märkband är tillverkade av robust polyeten (PE). Polyeten är en plast som är 100% återvinningsbar och den kan infärgas i ett obegränsat antal färger. Vid förbränning av polyeten bildas endast koldioxid och vatten. Vi uppmuntrar alla våra kunder att lämna sina förbrukade märkband till återvinning. Det finns olika rutiner för återvinning beroende på kommun och återvinningsföretag, men idag kan man alltid återvinna sin plast. Ett tips till den som beställer våra märkband med eget tryck är att lägga till en återvinningssymbol i trycket och på så sätt visa era besökare och kunder att ni inte bara tar ansvar för deras säkerhet och upplevelser utan att ni även tar ansvar för vår miljö.

 

Avspärrningsband i Sverige

I Sverige är det bara ett brott att överträda avspärrningsband om dessa satts upp med stöd i lagarna Rättegångsbalken 27 kap. 15§ eller Brottsbalken 17 kap. 13§ och länge användes avspärrningsband mest av polis och räddningstjänst. På senare år har även privata aktörer, byggföretag och föreningar fått upp ögonen för avspärrningsbandens många fördelar. Idag ser man dem ofta skapa ordning och trivsel på tävlingar, små och stora event, mässor och utställningar och andra aktiviteter med många besökare. Användningsområdena är många och du bestämmer själv vilket budskap du vill kommunicera på avspärrningsbanden till just ditt event.

0
    0
    Er Plocklista
    Your cart is emptyReturn to Shop