Packtejp med eget tryck

Föreställ dig hur många människor som kommer i kontakt med ett paket från att det packas till att det når sista mottagare. Allt ifrån lagerpersonal, transportörer, butikspersonal, mottagare till förbipasserande som ser paketet hämtas ut. Det här är ett utmärkt tillfälle att exponera ert varumärke, och det finns inget bättre sätt att göra det på än att beställa packtejp med tryck. 

Packtejp är något som i princip alla företag har ett behov av och det kostar inte mycket extra att designa sin egen packtejp med eget tryck. Med rätt tryck blir det tydligt för alla som kommer i kontakt med paketet att det kommer från er, och det blir ett väldigt kostnadseffektivt sätt att göra reklam. En personlig packtejp med logotyp ger er verksamhet seriositet och stärker ert varumärke, vilket kommer göra ett gott intryck på era kunder. 

När du behöver beställa tejp med eget tryck så finns vi på Nordisk Rörmärkning här för dig, oavsett om du behöver små eller stora volymer. Med vår egna färgtryckpress så kan vi trycka både packtejp, trycktejp och avspärrningsband med ert budskap. Genom att vi har hand om hela produktionen själva så kan vi garantera både hög kvalitet och snabba leveranstider.

På jakt efter tejp utan skräddarsytt tryck? Besök vår sida för packtejp utan tryck.

Rätt packtejp för rätt tillfälle

Packtejp med tryck har många fördelar. Tejpen fungerar inte bara som reklam, utan om man hittar rätt sort ser den också till att dina paket håller sig stängda och skyddar innehållet från smuts, vatten och andra ämnen som kan riskera att skada produkterna inuti. Därför är det viktigt att ni använder rätt typ av packtejp för era förutsättningar.

Nordisk Rörmärkning erbjuder packtejp med tryck i två olika material, PP och PVC. De båda materialen har sina fördelar och nackdelar, de fungerar olika bra i olika situationer och den ena kan inte ersätta den andra. Därför finns det flera avvägningar att göra innan du bestämmer dig för vilken packtejp som passar bäst för din verksamhet.

PP-tejp

PP-tejpen är den vanligaste packtejpen på marknaden. PP betyder att den är gjord av plasten Polypropen. Det är den mest miljövänliga tejpen i vårt sortiment, våra PP-tejper är helt nedbrytbara tillsammans med t.ex. wellpapp vid återvinning. Tejpen kan användas för både kartongförslutning, emballering och fasthållning. För en gångs skull är dessutom det miljövänligaste alternativet också det billigaste!

PP-packtejpen är tystavrullad, vilket gör den snäll mot både dina och dina kollegors öron. Den kommer även med ett akrylhäftämne med den stora fördelen att den tål kyla, fukt och värme bättre. Den passar perfekt att användas hos tex. glasstillverkare. En nackdel med PP-tejpen är att den lämnar häftämne kvar på tex glas och aluminium.  Vi rekommenderar högst ett års lagringstid, så ska du lagra längre än så råder vi dig att istället titta vår PVC-tejp.

PVC-tejp

Även PVC-tejp används för kartongförslutning, emballering och fasthållning. Skillnaden är att det är vår mest tåliga tejp. Den är istället tillverkad av plasten Polyvinylklorid och är både stark och seg. PVC-tejpen kostar mer än PP och den är inte miljövänlig, men den kan ibland vara nödvändig för att klara av riktigt tuffa förhållanden. Om det är viktigt att tejpen behåller sin styrka under långa perioder är  PVC-tejpen också bäst, då den har högre så kallad åldersbeständighet.

Tejpen har en slät yta och gummihäftämne. Den har god häftförmåga med omedelbar effekt och en jämn, tyst och smidig avrullning.  PVC-tejpen är töjbar, vilket gör den mer lämplig för stängning av lådor med hög spänning. Den är fuktsäker och fungerar väldigt bra i vårt kalla fuktiga svenska väder. Den har även god tålighet mot de flesta lösningsmedel.

Vår tryckmetod

När vi skapar er packtejp med tryck så använder vi oss av en flexotryckpress. Flexotryck är den vanligaste förekommande trycktekniken för tryckning av plastfilmer, och vår tryckpress är oslagbar när det kommer till både egenskaper och effektivitet. 

Vanliga frågor om packtejp med eget tryck

Vilka fördelar finns det med att ha packtejp med egen logotyp?

I den nya digitaliserade världen så fortsätter distanshandeln att öka explosivt och budfirmorna möter gång på gång rekordvolymer. Det innebär att företagen behöver anpassa sig för att möta kunderna på ett nytt sätt. När konsumenterna flyttar från fysiska butiker till onlinehandel flyttas också reklammöjligheterna i samband med köpet. Istället för att sätta din logga på en plastpåse som kunden tar med sig ut ur en butik så bör du sätta den på paketet som kunden tar med från sitt postombud. De flesta företag har ett behov av packtejp oavsett, så varför inte stärka ditt varumärke och öka er seriositet med en egendesignad tejp. Att sätta sitt eget företags logga på packtejpen innebär ett väldigt billigt och effektivt sätt att göra marknadsföring. Ni blir igenkända och skapar efterfrågan hos alltifrån transportörer till förbipasserande.

Hur länge håller packtejp med tryck?

Packtejp har en begränsad hållbarhet och den ser olika ut beroende på vilket material som du väljer. Tänk därför på att alltid använda den äldsta tejpen du har först. För att maximera hållbarheten bör du alltid förvara tejpen enligt rekommendation och vara försiktig vid uppackningen. PP-tejpen har minst ett års hållbarhet, men den kan med rätt hantering hålla upp till två år. PVC-tejpen har lite bättre åldersbeständighet och har minst två års hållbarhet. 

Hur lång tid tar produktionen och leveransen för tejp med eget tryck?

En stor fördel med att vi på Nordisk Rörmärkning hanterar hela kedjan från produktion till överlämning är att vi kan säkerställa både den höga kvaliteten och de snabba leveranserna. Efter att du har fått din korrektur godkänd så kan du förvänta dig din packtejp levererad  inom tre till fyra veckor.

Hur vet jag om min tejp är av PVC eller PP?

Vi på Nordisk Rörmärkning brukar rekommendera att köra två simpla test för att klura ut vilket material som tejpen är av. Det första testet är ett lukttest. Luktar tejpen som ett par nya gummistövlar så har vi att göra med PVC tejp. Är den så gott som luktfri så är det PP! Det andra testet kallar vi för penntricket. Det går ut på att man drar ut en bit packtejp och fäster så att det blir spänt. Ta en penna och försök att slå hål i tejpen. Blir det ett hål efter pennan så är det PVC. Bryts tejpen av så är det PP.

Hur förvarar jag min packtejp?

Vår rekommendation är att förvara packtejpen mörkt, torrt och i rumstemperatur. En bra plats att förvara packtejpen är lådan som den kommer i. Detta försäkrar er om att packtejpen får en så lång livslängd som möjligt.

0
    0
    Er Plocklista
    Your cart is emptyReturn to Shop