Packtejp

Hos oss på Nordisk Rörmärkning erbjuder vi ett komplett utbud av packtejp. Varje tejp får sina unika egenskaper från en kombination av tejpens material och fästämne. De olika kombinationerna har olika styrkor och svagheter. Längre ner på den här sidan finner ni en guide för de vanligaste frågorna att ta hänsyn till vid val av packtejp.

Våra grundfärger på tejp är i brunt eller transparent. Det är många som kommer att se ditt paket när det går från packning till mål, så det kan innebära bra marknadsföringsmöjligheter att packa med en tejp i ditt egna varumärke. Därför erbjuder vi dig även att beställa packtejp med ditt egna tryck.

Om du vill bestämma färg, form och budskap själv besök gärna vår sida för packtejp med tryck.

Packtejp PP

PP-tejpen är den vanligaste packtejpen på marknaden och även det billigaste alternativet. PP betyder att den är gjord av plasten Polypropen och är därmed även ett miljövänligt val. Tejpen kan användas för kartongförslutning, emballering och fasthållning.

  543 PP-tejp

  Egenskaper:

  • Slät
  • Akrylhäftämne med god häftförmåga
  • Tål värme, kyla och fukt – används ex av
  • Smidig och tyst
  • Det mest miljövänliga
  • Lämnar häftämne kvar på tex glas och och aluminium

  Packtejp PVC

  PVC-tejpen är tillverkad av plasten Polyvinylklorid. PVC-tejpen kostar mer än PP, men den är mer robust och klarar tuffare förhållanden. Även PVC-tejp används för kartongförslutning, emballering och fasthållning.

  243 PVC-tejp

  Egenskaper:

  • Slät yta.
  • Gummihäftämne – god häftförmåga med omedelbar effekt.
  • Stark och seg.
  • Fukttålig.
  • Jämn och smidig avrullning.
  • God tålighet mot de flesta lösningsmedel.
  • Lägre töjning än PP-tejp
  Läs mer om packtejp

  Tejp i olika färger med samma goda kvalitet

  Vår packtejp utan tryck finns att beställa i genomskinlig och brun färg. Valet är fritt mellan de olika färgerna och båda färgvalen resulterar i samma höga kvalitet. Den transparenta packtejpen är praktisk om du behöver tejpa över en adresslapp eller liknande men vill att den trots detta ska vara synlig. Både vår bruna och genomskinliga packtejp erbjuds i materialen PP och PVC.

  Vi säljer båda varianterna i två olika bredder:

  • 38 MM x 66 MM – kommer med 48 rullar i en låda
  • 50 MM X 66 MM – kommer med 36 rullar i en låda

   

  Så väljer du rätt packtejp

  Vilken packtejp som passar bäst är inte alltid ett enkelt val, det finns många faktorer att ta hänsyn till. Om man vill uppnå önskat resultat så är det viktigt att välja rätt sorts tejp. Det är därför värt att lägga lite tid på att värdera fördelar och nackdelar med de olika alternativen. Här kommer vi att reda ut några omständigheter som påverkar ditt val, som den omgivande miljön och vilket underlag tejpen ska appliceras på.

   

  Ljud och avrullningsmotstånd

  All vår packtejp är snäll mot både dina öron och dina axlar då den är både tyst- och lättavrullad. PP-tejp är lämplig att användas på kartonger tillverkade av nyfiber och PVC-tejp är bättre på kartonger tillverkade av returfiber.

   

  Stryktålighet

  Om du ska packa medeltungt till tungt innehåll som riskerar att utsättas för stora påfrestningar under transport så är PVC-tejpen det rätta valet. Den är dyrare än PP-tejpen, men dess tålighet gör att den klarar av de tuffaste situationer. Om det  är viktigt att tejpen behåller sin styrka under långa perioder är PVC-tejpen också bäst, då den har högre så kallad åldersbeständighet. Ytterligare en bra egenskap hos PVC är att tejpen inte sträcker sig i längdriktningen, vilket gör den mer lämplig för stängning av lådor med hög spänning.

  Om du inte ska packa med förutsättningar som kräver en PVC-tejp så rekommenderar vi att du använder dig av en PP-tejp, då det både är det mest kostnadseffektiva och miljövänliga alternativet. Våra PP-tejper är helt nedbrytbara tillsammans med t.ex. wellpapp vid återvinning.

   

  Temperaturkänslighet

  Vissa häftämnen får sämre kapacitet när de utsätts för mycket låga eller höga temperaturer. Därför är det också viktigt att ta reda på ifall tejpens egenskaper är anpassade för din miljö. Om du ska applicera tejpen i en väldigt varm eller kall miljö så rekommenderar vi PP-tejpen då den har bra temperaturresistens och kan exempelvis klara en temperatur upp till 120 grader. PP-tejpen är också till skillnad mot PVC-tejpen resistent mot UV-strålar.

   

  Sammanfattning material – PP eller PVC

  Som du nu har märkt finns det flera avvägningar att göra innan du bestämmer dig för vilken packtejp som är bäst lämpad för dig. Materialen Polypropen PP och Polyvinylklorid PVC har båda sina fördelar och nackdelar, de fungerar olika bra i olika situationer och den ena kan inte ersätta den andra.

  Här har vi sammanställt en lista för en ännu mer lättöverskådlig bild av de olika fördelar som båda materialen erbjuder:

  Polypropen (PP)

  • Tål höga & låga temperaturer
  • Är resistent mot UV-strålar
  • Bäst för nyfiber
  • Lätta till medeltunga lådor
  • Motståndskraftig mot temperaturskillnader
  • God häftförmåga
  • Miljövänlig
  • Billigare än PVC

  Polyvinylklorid (PVC)

  • Tål fukt och kyla
  • Bäst för returfibrer
  • För tyngre innehåll som kan chockbelastas
  • Hög åldersbeständighet
  • Hög initial vidhäftigtsförmåga – och fäster på de flesta ytor
  • Hög brottstyrka och låg töjbarhet
  • Smidig och tyst avrullning – tystare än PP-tejp

  Sammanfattning häftämne – Akryl eller gummi

  Det är inte bara grundmaterialet som påverkar tejpens egenskaper, utan det är en kombination av tejpens material och häftämne som ger varje sort dess specifika förutsättningar. Vi på Nordisk Rörmärkning arbetar med häftämnena akryl och gummi.

  PVC-tejp – Gummihäftämne

  I PVC-tejp så är det alltid naturgummi som används som häftämne. Naturgummi ger en tyst avrullning och det är det häftämne som har högst initial häftförmåga. Naturgummi är lämpat att använda sig av vid förslutning av mellantunga och tyngre lådor.

  PP-tejp – Akrylhäftämne

  I PP-tejp kan man använda sig av olika slags häftämnen. I vår PP-tejp så erbjuder vi häftämnet akrylat eftersom det anses vara det bästa allsidiga alternativet.

  Akrylat har en häftförmåga som byggs upp över tid. Den låter mer vid avrullning än PVC. Det har också en bra applicering i kyla, samtidigt som det tål värme, så det är perfekt för exempelvis livsmedelsproducenter som arbetar med frysvaror. Det är även det bästa alternativet för miljön.

   

  Hur vet jag om min tejp är av PVC eller PP?

  Vi på Nordisk Rörmärkning brukar rekommendera att köra två simpla test för att klura ut vilket material som tejpen är av. Det första testet är ett lukttest. Luktar tejpen som ett par nya gummistövlar så har vi att göra med PVC tejp. Är den så gott som luktfri så är det PP! Det andra testet kallar vi för penntricket. Det går ut på att man drar ut en bit packtejp och fäster så att det blir spänt. Ta en penna och försök att slå hål i tejpen. Blir det ett hål efter pennan så är det PVC. Bryts tejpen av så är det PP.

  Hur förvarar jag min packtejp?

  Vår rekommendation är att förvara packtejpen mörkt, torrt och i rumstemperatur. En bra plats att förvara packtejpen är lådan som den kommer i. Detta försäkrar er om att packtejpen får en så lång livslängd som möjligt.

  Färg – Brun eller transparent

  Vårt grundutbud på packtejp finns i färgerna brunt eller transparent. Om du är intresserad av att beställa en tejp i en annan färg så kan du göra det via sidan packtejp med tryck. Vilken färg tejpen är i har ingen vikt för varken funktion eller pris, men det kan ha betydelse i andra aspekter.

  Den bruna tejpen är den mest klassiska varianten. Den smälter in fint i vanliga förvaringsboxar i kartong. Det är dock bra att välja en transparent packtejp ifall du har viktig information på din låda som du inte vill riskera att täcka över. Det kan exempelvis vara adressuppgifter, en varningstext om att innehållet i lådan är känsligt, din logotyp eller en streckkod som behöver gå att läsa av.

  Om du fortfarande har funderingar kring vilken tejp som är bäst för dig, eller vill beställa en tejp som du inte hittar i sortimentet på vår hemsida, så är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Nordisk Rörmärkning. Vi är glada över att få besvara dina frågor och nu når oss på 0303-749950 eller info@nordisk-rormarkning.se.

  0
   0
   Er Plocklista
   Your cart is emptyReturn to Shop